Logische antwoorden" />

28-03-10

28 MAART

Vandaag wordt Alexander Grorhendieck 82. Nooit van gehoord, zeker? 't Is erg: Ratzinger en Shakira kent iedereen, maar een van de grootste wiskundigen van de twintigste eeuw ... ola. Wat zei ik daar? Twintigste eeuw? In de lijst van James D. Allen -

Greatest Mathematicians of All Time

prijkt Grothendieck op plaats negen. Uiteraard kan over de rangorde gediscussieerd worden, maar het merkwaardige is dat Grothendieck de enige nog levende wiskundige is uit die lijst. De auteur zegt ergens dat het niet opnemen van nog levende wiskundigen een bewuste keuze is - allicht wegens onvoldoende historishe afstand. Het feit dat hij een uitzondering maakt voor Grothendieck zegt veel. Toch een greintje interesse gekregen? Wel, bij Wikipedia kennen ze Grothendieck wel.

Alexander Grothendieck

Er staat daar zelfs ergens een link bij naar een groot deel van zijn werk, maar ik wil U daar op een zondag niet mee lastigvallen. Als U daar morgenvroeg aan begint is het allang goed.

Oh ja, als U Grothendieck ooit moest tegenkomen, doe hem dan de groeten. In 1991 trok hij namelijk zijn voordeur achter zich dicht en verdween. Maar hij leeft nog, wees gerust. En ik heb intussen ook schoon genoeg van deze kloteboel. Misschien trek ik mij ook terug. Neen, niet in Scherpenheuvel. Allez, tot nog eens.

13:04 Gepost door lord | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

lord goede avond.... levende wiskundigen zoals trouwens andere vitalen ( die tenminste het waard zijn ) moet ge respecteren en ik twijfel geenszins aan deze wiskundige vermits hij beoordeeld wordt door de zeer achtigswaardige Lord !
Moesten we hem ontmoeten, zullen we hem zeker de groeten doen . Nog een vraagje...wat denkt de Lord over de proeven i.v.m. die botsingen ? Doe alvast nog de groeten aan uw eega, de doorluchtige hooggeborene edele lady met verzoek nog eens ne cake te bakken ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 01-04-10

De commentaren zijn gesloten.