ATOOMKLOKKEN EN ZANDLOPERS " />

13-04-08

JEAN BOURGAIN


Tits en Deligne zijn met emeritaat, de ene al wat langer dan de andere. De in Oostende geboren Jean Bourgain daarentegen is nog volop actief. Hij is verbonden aan het Institute for Advanced Studies in Princeton. U kan op die mens een gezicht plakken door hierheen te surfen, waar U hem tussen ander schoon volk aantreft. Bij de 'Professors Emeriti' vindt U trouwens ook een foto van Pierre Deligne. Klikt U ook eens op 'Past Faculty' en U krijgt meteen te zien wie daar in het verleden zoal gewerkt heeft.

Bourgain is 54 en dus kunnen we redelijkerwijze aannemen dat hij over zijn hoogtepunt heen is. Dat is geen persoonlijke tekortkoming, het is het lot van nagenoeg alle wiskundigen. Geen nood, hij heeft zijn strepen al lang verdiend. Een overzicht van zijn palmares vindt U hier. Hoogtepunt is de in 1994 behaalde Fields Medal. Helaas is wiskunde is voor sommigen blijkbaar niet sexy genoeg en genieten pladijsvissen en hun bezingers soms meer aandacht dan topwiskundigen. U leest daar meer over in dit artikel uit het populair-wetenschappelijk tijdschrift EOS.
Bron: http://www.vub.ac.be/vlaamsestudenteninbrussel/personen/jeanbourgain.html

De bewegende witte stippen zijn nu eens geen voorstelling van het uitdijend heelal, maar van vonken van genialiteit. Neen, niet van pladijsvissen uit Oostende.

19:37 Gepost door lord in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik ken ook iemand die.. zeer wijs is,en schoon,en slim,en er nog redelijk sexy uitziet zolang hij nog niet in staat van ontbinding is !!
Graag gedaan Lord!

Gepost door: De buurvrouw | 14-04-08

Zo. De zon zit nu aan de andere kant van de wereldbol, ik kan met een gerust hart mijn kleren weer aantrekken. Die vonken, Blot, dat kan niet van pladijs zijn, hé. Eerder elentriek van roggen, zou ik zeggen. Pas op, ik ben van vlak bij de kust afkomstig, hé!

Gepost door: jacoja | 20-04-08

De commentaren zijn gesloten.