25-03-08

EGO TE ABSOLVO - Elementair, mijn beste Watson


preek ani"Laat horen, Blotbilski."
"Wel, van in de papschool tot in het laatste jaar middelbaar hebben nonnekes en priesters geprobeerd mij aan het verstand te brengen dat God almachtig is, alomtegenwoordig, alwetend, oneindig goed ... en ik zal nog wel een en ander vergeten zijn. Maar het is toch overduidelijk dat de driehoek almacht - lijden - oneindige goedheid onhoudbaar is."
"Ik zie waar je naartoe wil. Maar ga door Blotbilski, ik krijg niet elke dag iemand over de vloer die voor zijn mening durft uitkomen."
"Vooruit dan. Met bijna wiskundige precisie."
Ik dronk mijn trappist leeg en begon mijn preek.
"Hypothese 1: God is almachtig. Hypothese 2: God is oneindig goed. Feit: lijden bestaat. Uit hypothese 1 volgt dat God het lijden uit de wereld kán helpen. Uit hypothese 2 volgt dat Hij dat ook zál doen. Conclusie: lijden bestaat niet. Maar dat is in strijd met de feitelijkheid van het lijden. Bijgevolg is op zijn minst één van de uitgangshypothesen onwaar. Maar dan bestaat God niet. In dat geval spreekt de Kerk in naam van een niet bestaande God. Sta me toe dat ik in die omstandigheden haar leer met de nodige scepsis bekijk."

Wordt vervolgd

20:27 Gepost door lord | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

lord....goede avond... wij hebben er vandaag nog over gesproken en trouwens in HLN werd die kwiestenbiebel van een Daneels...op zijn plaats gezet ! Met welk recht veroordeelt hij iemand die creveert van de pijn, daar moet ge wel hovaardig en hypocriet voor zijn, want iemand die lijdt geen voedsel of drinken meer geven, dat is toegelaten ! Hoe komt het dan dat Jezus toen hij aan het kruis hing...smeekte om drinken en een natte spons werd toegereikt ??
Ik volg u...en kan ook niet goed begrijpen, dat lijden beschouwd wordt als een deugd of offer ! Neen...ze zijn reeds lang niet goed bezig die leiders....die in onbeschrijfelijke luxe leven en geen voeling hebben met het gewone leven, terwijl diezelfde Jezus geen steen had om zijn hoofd op te leggen ! Ik denk dat uwe pastoor en zijn bazen terug opgenomen zullen moeten worden ! :-))pepino

Gepost door: pepino | 25-03-08

De commentaren zijn gesloten.