GONIOMETRIE - Afl. 3" />

21-03-08

EVEN GEDULD A.U.B.


Misschien heeft U zich al zitten afvragen of het vervolgverhaal Ego te absolvo echt gebeurd is of verzonnen. Wel, het is in elk geval gebaseerd op de werkelijkheid. Natuurlijk heb ik destijds geen nota's genomen van ons gesprek en de volgorde zal ook wel niet helemaal kloppen. Maar de kern van het verhaal is zeker geen fictie.

En misschien heb ik hier en daar sommige mensen gechoqueerd. Ik ga me daarvoor niet verontschuldigen. Om te beginnen heeft de waarheid haar rechten. Maar zelfs als het hele verhaal regelrecht uit mijn duim zou komen, dan nog bestaat in deze contreien zoiets als vrijheid van meningsuiting. Tot spijt van wie het benijdt.

Natuurlijk bestaat er nog zoiets als goede smaak. Laat het vervolg nu net vandaag - het is Goede Vrijdag, nietwaar - gaan over de zin van het lijden. Dat was namelijk de volgende gok van onze pastoor destijds. Ik heb hem daarover mijn mening gegeven en die mening stemt niet bepaald overeen met de leer van de Kerk. Ik heb al eens vermeld dat onze toenmalige pastoor een intelligente man was. Hij had dan ook begrip voor afwijkende meningen. Daarom mochten we elkaar wel. Wat dat nu met goede smaak te maken heeft? Wel, ik ga uitgerekend op Goede Vrijdag de zin van het lijden niet in twijfel trekken. Tenslotte zijn er in dit land nog heel wat katholieken en ik gun die mensen vandaag hún waarheid. Een van de volgende dagen komt het vervolg, maar niet vandaag.

Ik dank U voor uw waandacht.

19:31 Gepost door lord | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

lord....goede avond... weet ge wat...hij kan den boom in...geef hem eens aan mij...en de kabouters zullen hem zijnen baard eens afdoen...dan is hij gen man meer....neen...niet de pastoor...die zit nog in 't Stuivenberg....
maar dienen onnozelaar die ze toen miljarden hebben toegestopt o.l.v. nen andee onnozelaar....als hij nog leeft natuurlijk....wat niet zo zeker is...:-)))pepino

Gepost door: pepino | 21-03-08

't Is nondedju ook altijd wat met die epifieten : ik ben vanaf nu voor alles wat rijmt op "ieten". Voor ons atheïsten geen "zalige" pasen, Lord. Mag ik u een "vleselijke" pasen wensen ?

Gepost door: jacoja | 22-03-08

De commentaren zijn gesloten.